дерматолог-венеролог

Вход за пациенти

Скинбустерите (Skinboosters) – Революционно подмладяване, ревитализация и хидратация на кожата

Уникална концепция за подмладяване на кожата с продукти, които клинично доказано възстановяват хидробаланса на кожата като подобряват нейната структура, еластичност и плътност. Фините линии, причинени от уврежданията от слънцето и от естествения процес на стареене, намаляват, кожата е мека, изгладена и хидратирана.

Какво представляват скинбустерите?

Скинбустерите са гама от продукти, които постепенно подмладяват кожата в областта на лицето, шията, ръцете и деколтето. Целта на скинбустерите е да подобри еластичността на кожата, да изглади текстурата като осигури по-интензивна хидратация.

Каква е разликата между мезотерапията и скинбустерите?

Мезотерапията е нехирургична техника за многоточково повърхностно инжектиране на коктейл от вещества в кожата и подкожната тъкан. Веществата могат да бъдат растителни екстракти, микс от витамини и минерали, хиалуронова киселина в ниска концентрация, аминокиселини, колагенни стимулатори, хормони, ензими.
Скинбустерите са съставени от неживотинска стабилизирана хиалуронова киселина. Ниската концентрация на молекулата на хиалуроновата киселина клинично доказано свежда до минимум риска от странични и алергични реакции. Друга разлика, която е важно да се знае, че при мезотерапията инжектирането е повърхностно, докато при скинбустерите се достига дълбоко в дермата.

Като заключение, можем да кажем, че скинбустерите не са мезотерапия, а продукт, повече наподобяващ хиалуроновите филъри – ефективен, безопасен и базиран на научни доказателства. Инжектирането на продукти като Restylane Vital и Vital Light, Juvederm Volite, Juvederm Hydrate, Teosial Redensity доказано подобряват кожната еластичност и тургур, изглаждат повърхността и я хидратират дълбоко, а ефектът е по-дълготраен.

Каква е разликата между скинбустерите и дермалните филъри?

Традиционните дермални филъри обикновено се използват за да запълнят обеми там, където са изгубени през годините. Основната разлика между тях и скинбустерите е във вискозитета и концентрацията на хиалуронова киселина. Скинбустерите са различни: за разлика от дермалните филъри, те имат много по-мека и фина консистенция, която постепенно се разгръща в кожата като я хидратира, подобрява еластичността и нежно я изглажда.

Видът на кожата се подобрява и видимо се забелязва в продължение на 3 – 4 седмици, когато е препоръчително да се направи последваща процедура за оптимален резултат. Могат да се направят 3 до 5 процедури. Продължителността на ефекта е индивидуален, но с добра грижа за кожата и цялостното състояние на организма може да се задържи до 6 месеца.
Често скинбустерите се препоръчват в комбинация с други естетични процедури, както инвазивни, така и неинвазивни. В това число дермални филъри, ултразвукови и радиочестотни процедури, химически пилинги и други.

Скинбустерите – за кого са подходящи?

Процедурата е подходяща както за жени, така и за мъже с по-млади или по-зрели кожи.
Въз основа на хиалуроновата киселина, която естествено съществува в човешкия организъм, скинбустерите са предназначени за подобряване и дълбоко хидратиране на кожата.

С напредване на възрастта кожата губи своята еластичност и нивата на хиалуронова хиселина намаляват. Тук идва ред на скинбустерите – ефективен балансьор в борбата с остаряването!

Чрез инжектиране на разпределени количества в средните до дълбоките слоеве на кожата, скинбустерите са в състояние да възстановят загубената хидратация.

Най-често третираните зони са:

• Лице
• Шия
• Деколте
• Ръцете

Колко време отнема процедурата?

Всяка сесия обикновено отнема около 20 – 30 мин. За по-голям комфорт се нанася анестезиращ крем.

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.