дерматолог-венеролог

Вход за пациенти

Попълване на назолабиални гънки/бръчки с хиалуронова киселина

Линиите около устата, познати още като "назолабиални гънки" или "назолабиални бръчки", стават все по-видими с напредването на възрастта и отпускането на кожата на долната част на лицето. Мастната тъкан в бузите също увисва, което придава на лицето един уморен и тъжен вид.

Други фактори, които могат да са причина за състоянието, са загуба на колаген и еластин, промени в теглото, тютюнопушене, излагане на слънчева светлина, както и генетичната предразположеност.

Има различни начини и продукти за коригиране на назолабиалните бръчки.

Филърите са най-лесният и ефикасен начин за коригиране, като се делят на филъри с хиалуронова киселина и колаген-стимулиращи. Целта на тези продукти е да подкрепят и поддържат гънките, които причиняват дълбоките линии.

Процедурата се извършва след предварително поставен локален анестетик, което прави дискомфорта по време на манипулацията минимален.

Тъй като това са мерки за индивидуална терапия, цените и броя на процедурите могат да бъдат определени само след проведена консултация, след която ще бъде избран най-подходящият метод за коригиране и детайлно разяснение как да се грижите за кожата си след манипулацията, за да се задържи ефекта максимално дълго.

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.