дерматолог-венеролог

Вход за пациенти

Оксигенерираща терапия при косопад - Derma Oxy

Оксигенериращата терапия Derma Oxy е нов подход в борбата с косопада. Терапията се изразява в използването на серуми, които да подсилят космения фоликул и така да се намали процеса на опадане на косата.

Защо да изберем оксигенериращата терапия DermaOxy?

Тази процедура, за разлика от другите методи за превенция срещу косопада, е безболезнена. Благодарение на нея се реактивира растежа на косъма и е предотвратява косопадът. Тя е подходяща за всеки тип кожа, като няма противопоказания и при бременни.

Какъв е резултатът от процедурата?

Месец и половина след третиране на скалпа с оксигенериращата терапия при косопад се забелязва израстването на нова коса.

Какви съставки се съдържат в серумите?

Съставките, съдържащи се в серумите, са естествени:

Два вида хиалуронова киселина – нискомолекулна и с високо молекулно тегло, едната предназначена за по-дълбоките, а другата за по-горните слоеве на скалпа. С тяхна помощ се увеличава еластичността и мекотата на кожата.

Активен комплекс от пептиди, аминокиселини и минерални соли – стимулира обновяването на клетките и по този начин се повишава здравината на косъма.

Малки пептиди – компенсират дефицита на колаген и синтезират нов.

Масло от пшенични зародиши – хидратира кожата, като по този начин оказва благоприятно влияние върху суха и раздразнена кожа и скалп.

Масло от ядка на макадамия – защитава клетъчната мембрана

Морковено масло, витамини B5, В3, А, Е, F и Н, от които витамин F осигурява условия за растеж на косата, а витамин Н намалява лющенето и е помощник в борбата с кожните заболявания.

Малва, богата на аминокиселини и витамини С, В1, В2 и флавоноиди – мощен антиоксидант с антисептични и противовъзпалителни действия.

Алое вера, както и комплекс против стареене – съдържат съставки, които допринасят както за заздравяването на рани, така и за укрепването на отделните косми. Освен това, друго предимство на комплекса е, че придава естествен блясък на косата.

Как протича процедурата?

Чистата, предварително измита коса се разделя на участъци. Първо участъците се минават с кислород, а след това със серумите. След като са впръскани, серумите се вкарват в скалпа с помощта на кислород.

Какъв е необходимият брой процедури?

За дълготраен ефект се препоръчва курс от 6 процедури - по 1 процедура седмично. След проведен курс поддържащите терапии са 2 пъти годишно - през 6 месеца.

Колко време протича процедурата?

Продължителността на процедурата е 30 мин.

Какво е необходимо да направим преди процедурата?

Процедурата се извършва на чиста, предварително измита коса.

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.