дерматолог-венеролог

Вход за пациенти

Когато очите изглеждат изморени

Всички ние сме се събуждали с подпухналите очи, когато не сме доспали, боледуваме от грип или някакви други болести. Това е временно състояние, което може да се реши с почивка и разрешаване на здравословния проблем. Но какво правим, когато това състояние е перманентно и кръговете oкoлo oчите са на лице всеки ден?

Какви са причините за уморени и остарели очи?

Загубата на обем директно под очите е основната причина за създаване на кръгове около очите. Светлината не може да рефлектира от лицевите Ви контури еднакво. Някои зони рефлектират повече – бузите, устните, носа, челото. Всяка вдлъбната зона остава в сянка и така тези зони изглеждат по-тъмни. Такъв е случаят и със зоната под окото.

Птозата на клепача е резултат от процеса на стареенето и излагането на слънце, загуба на подкожната тъкан в тази област, намаляване на колагена и еластина, възрастови промени на костната структура. Вашите очи изглеждат по-малки и по-хлътнали, кожата над и под очите е отпусната и набръчкана – всички тези признаци са белези на стареене на околоочната зона. Тези сенчести зони трудно се коригират от фон дьо тен.

Кои са методите за намаляване на този проблем?

Филърите са хиалуронови пълнители, които инжектирани под очите, са обемен заместител и издържат над година в тази област, поради факта, че естествената хиалуронидаза (вещество от подкожието, което разгражда хиалурона) около очите е в ниско количество. Преценката на специалиста за инжектиране около очите е от изключителна важност, защото носи доста рискове. Изборът на продукт също е от съществено значение за успешен резултат.

Фракционираният CO2 лазер ще помогне за стягане кожата на клепачите, ще я обнови, резултатът е по-малко бръчки и по-гладка кожа.

Радиочестотните светлини също са опция за стягане на околоочния контур.

Ботулиновият токсин повдига веждите и елиминира бръчките за около 3-4-5 месеца. След това трябва да се повтори.
Правилното комбиниране на тези нехирургични процедури може да доведе до задоволителен резултат. Не трябва да се забравя, че това е опасна зона за работа и само премерени и правилно дозирани процедури ще доведат до желания резултат. В доста случаи рискът е голям и тогава е необходима намесата на пластичен хирург.

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.