дерматолог-венеролог

Вход за пациенти

Ботокс

Ботулиновият токсин се инжектира повърхностно в желаната област на лицето, като така предизвиква парализа на определни мимически мускули и премахване на създадените там бръчки, както и профилактика на образуване на нови такива.

Средство на избор е при третиране в областта на челото и бръчките тип "пачи крак" около очите. Има лек дискомфорт при инжектирането, липсват други странични ефекти и няма нужда от последващо време за възстановяване, за разлика от пластичната хирургия.поставяне на ботокс около очите

Използва се и в терапията на хиперхидроза (прекомерно изпотяване) в определени зони на тялото, като чрез инжектирането му се блокира секрецията на потните жлези в дадената област.
Бръчките по лицето се появяват, когато правим повторни движения с мускулите на лицето, за да покажем изражение или някаква емоция. С възрастта, те се задълбочават, особено на челото, линиите на намръщване между веждите, пачия крак около очите.

Ботулиновият токсин тип А е невротоксин, произведен от бактерии и въздействащ чрез блокиране на нервните импулси.

Доказателства, предоставени от многобройни научни изследвания, потвърждават безопасността и ефикасността му, когато той е изолиран и пречистен в контролирани условия, за използване в естетичната медицина.

Какво представлява процедурата?

Преди всичко, трябва подробно да се запознаете с плюсовете и минусите, очаквани странични явления, противопоказания и да подпишете формуляр за информирано съгласие.
Инжекционната техника изисква прецизност, умения и експертни познания на мускулния баланс.
Много ниски дози на продукта се инжектират директно в мускула, така че да се запази естествения израз на лицето. Лека болка на мястото на инжектиране и понякога синини, болезненост или зачервяване мохат да се усетят, но бързо ще се разсеят.

Резултатите ще бъдат видими няколко дни след инжектирането, но максималният, краен ефект, настъпва 1 до 2 седмици след това. Резултатът се задържа между 4 и 6 месеца.

инжектиране на бтокс на лицеУдивителните резултати, получени от терапиите с токсина, го правят ценно оръжие в битката срещу стареенето. Регулярните посещения при Вашия дерматолог помагат да се възстанови младежкия, свеж и сияен вид, без да се губи естествен израз или да се прибягва до операция. Може да се прави както на мъже, така и на жени, веднага след като първите признаци на стареене се появят.

Какво се случва във времето при поставяне на ботокса?


За времето, за което действа (4-6 месеца), Вие не правите прекомерни движения на съответното място, в резултат на което бръчките в тази област се изглаждат и не се задълбочават.
Препоръчително е да изберете квалифициран специалист за извършване на тази процедура, тъй като тя изисква експертни познания и умения.

Какво трябва да знаем преди и след поставяне на ботокс?

Преди:

• Избягвайте аспирин (всички продукти, съдържащи ацетилсалицилова киселина), витамин Е, жълт кантарион и други хранителни добавки, като гинко, ослинник, чесън, танацетум партениум и жинсенг за 2 седмици.
• Избягвайте ибупрофен (адвил, мотрин) и алкохол за 2 дни.
• Измийте лицето си преди процедурата по възможност.

След:

• Не масажирайте третираните места в деня на процедурата.
• Избягвайте да стоите в легнало положение за около 4-6 часа след процедурата.
• Не излагайте третираното място на топлина.
• Избягвайте действия и начинания, които могат да доведат до зачервяване.
• Консумация на алкохол, спортуване, солариум, слънчеви бани.
• Нежно приложете студен компрес на мястото за 15 минути на всеки няколко часа, за да намалите дискомфорт, подуване или посиняване. Посиняванията отминават за 7-10 дена.
• Употребата на арника монтана може да облекчи подувания или посинявания.
• Ефектите на ботокса се развиват в продължение на 1-2 седмици и действат между 2,5 и 4 месеца.
• Ако 2 седмици след процедурата смятате, че имате нужда от ретуш, консултирайте се с Вашия специалист.

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.