дерматолог-венеролог

Вход за пациенти

Сексуално възпитание на подрастващите и предпазване от полово-предавани болести

Ранното, навременно сексуално образование сред децата ще повиши значително нивото на техните знания за секса. Основната роля е на родителите и медицинските работници в училищата. Ранното сексуално образование ще доведе до максимум извличане удоволствие от секса, чувство за удовлетвореност и емоционална стабилност в бъдещите интимни връзки.

Също така ще намали броя на сексуалните партньори в бъдеще. Това образование е изключително важно в социален аспект, защото ще намали броя на безразборните сексуални контакти, децата ще бъдат запознати навременно с начините и риска от предаване на полово предавани болести, начините на предпазване от тях.

Съветвам всички родители да говорят открито с децата си на тази тема,защото остана далеч в миналото погрешната заблуда,че секса е тема табу между родители и деца. Страни, в които децата посочват, че основен източник за сексуално образование са родители и учители, нивото на сексуална култура е изключително по-високо, в сравнение с другите държави.

Ранното сексуално образование сред децата ще повиши качеството на техния живот в по-късна възраст, ще намали броя на сексуалните партньори,ще повиши тяхната емоционална увереност и самочувствие в бъдещите контакти.

Смятам, че максимално извличане удоволствие от секса, ще повиши самочувствието и емоционалната стабилност в подрастващите, а оттук и качеството на техния живот.

С уважение: д-р П. Каляшева