дерматолог-венеролог

Вход за пациенти

Ръцете също стареят

Ръцете са издайник на истинската ни възраст. Обичайно ние се грижим за лицето и врата си, но оставяме грижите за ръцете на по-заден план и това е основната причина, че в един момент те издават истинската ни възраст и изглеждат далеч по-зле от лицето ни.

Излагането на слънце, изтъняването на кожата, намаляването на водата и мазнините в подкожното пространство, ежедневните агресивни фактори карат ръцете Ви да остареят по-бързо. Вените стават по-забележими, изпъкват кости и сухожилия.

Как да се погрижим за ръцете?

Тук отново важи правилото за комплексната терапия. Хиалуроновата киселина, под форма на пълнител или мезотерапия, ще запълни загубените обеми, ще хидратира повърхността и ще заличи дребните бръчки. Колагенови и други ревитализиращи мезотерапии ще върнат свежия вид. Пълнители като Ellanse и Radiesse стимулират генерирането на нов колаген (neo-collagenesis), който, от своя страна, придава желания младежки и естествен вид за дълго време. Пилинги с киселини веднъж годишно ще подновят горния слой на епидермиса и ще придадат по-свеж вид на ръцете. Не оставяйте тъмните петна по ръцете да изчезнат сами, това няма да се случи, те ще стават още по-тъмни и по-груби. Посъветвайте се с дерматолог как да ги заличите.

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.