дерматолог-венеролог

Вход за пациенти

Мезотерапия

Представлява повърхностно инжектиране в кожата на коктейл от различни витамини, минерали, аминокиселини, често в комбинация с хиалуронова киселина.

Чрез процедурата мезолифт се подобрява еластичността и тургора на кожата, премахват се финни бръчки по лицето, освежава се и се хидратира кожата.

С определени коктейли се третират и корем, бедра, хълбоци, седалище, с цел намаляване на натрупванията на целулит. Може да се третира и зоната под очите за премахване на т.нар. "торбички".

Мезотерапията е почти безболезнен метод, който включва серия от микроинжекции, които доставят комбинация от много специфични и синергични продукти за кожата, с цел да се компенсират някои дефицити, причинени от процеса на стареене.

Инжектирането става с  разтвори на витамини, ензими, хиалуронова киселина, колаген, мастно-разграждащи субстанции. Дозировката и вида мезотерапия се съобразяват специално за всеки тип кожа, като се имат предвид възрастта, несъвършенствата на кожата, дефицитите в нея.

Мезотерапията се използва за третиране на лице, шия, деколте, в областите с ограничени мастни натрупвания.
Тази техника дава възможност за мигновенно съживяване на проблемни зони, кожата се усеща по-стегната, хидратирана и свежа, веднага след процедурата. Мезотерапията  дава възможност да се добавят липсващи субстанции на определени места и определена дълбочина, с незабавно видим ефект. За най-добри резултати и дълготраен ефект, лекарят ще определи вида мезотерапия, интервала и броя на процедурите.

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.