дерматолог-венеролог

Вход за пациенти

Колагенова мезотерапия

Мезотерапията е неоперативен метод за подмладяване на кожата. Чрез инжектиране на комплекс от полезни активни вещества и витамини се постига удивително възстановяване, лифтинг ефект, отстраняване на дефекти по кожата.

Колагенът е един от основните компоненти на съединтелната тъкан и когато производството му намалее, започва процесът на стареене на кожата.

Мезотерапията с продуктите на италианската фирма GUNA, и по-специално MD Tissue, представлява нискомолекулярен колаген, обогатен с витамин С и витамини от група В, който се инжектира в кожата на лицето. По този начин се стимулира производството на нови колагенови влакна. След процедури с колагенова мезотерапия кожата става стегната и тонизирана.


Колагеновата мезотерапия помага за намаляване на видимите признаци на състаряване на кожата, забавя появата на бръчки и осигурява достатъчно овлажняване на състарената кожа.

Този вид мезотерапия може да бъде инжектирана директно в областите на кожата, които искате да бъдат третирани, при което се реструктурира тъканта и се изглаждат бръчките, отлично средство за превенция срещу по-нататъшното отпускане на лицевия контур. Може да намери приложение както при млади жени с цел профилактика, така и при зрели - като възстановяващо средство.

За добър ефект се препоръчват между 5-10 процедури, в зависимост от състоянието на кожата.

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.