дерматолог-венеролог

Вход за пациенти

Бръчки около устата - Радиални бръчки

Eстественият процес на стареене, прекалено изсушената и тънка кожа, излагането на слънце, тютюнопушенето, някои гримаси са част от факторите за поява на бръчки около устата. Радиалните бръчки правят устата ни да изглежда по-отпусната и малка. Пушенето се смята за един от основните фактори за поява на бръчки в тази зона поради свиването на мускула около устата при пушене. От голямо значение е и наследственият фактор за стареене на тази зона. От изключителна важност е кожата да се поддържа хидратирана и подхранeна в този участък, за да се предпази от загуба на еластичност и естествен колаген, намаляването на който води до образуване на бръчки. За третиране на бръчките около устата съвременната естетична дерматология предлага следните решения:

• Дермални филъри
Дермалните филъри са едно от средствата, което се препоръчва за изглаждане на този тип бръчки. Техниката, с която се инжектират, може да варира, както и местата на убожданията.

Ревитализация. 
Понякога при третиране на устните и периорбиталната зона с продукти за мезотерапия и скинбустери може да доведе до подобряване на устните и зоната около тях.

• Лазер и IPL.
Аблативните лазери, които се използват за третиране на радиалните бръчки около устата, използват интензивен лъч светлина, която разрушава повърхностния слой на кожата и стимулира производството на нови колагенови влакна. Кожата се стяга почти веднага и резултатите са видими след около месец. Неаблативните лазери са насочени към кожните структури, които се намират под повърхността, поради което възстановяването след такава процедура е много по-бързо. Много фини линии и обезцветяване по кожата около устата могат да се третират и с Диодни лазери и IPL (Интензивна Пулсова Светлина).

• Ботулинов токсин
При третиране с ботулинов токсин се намалява движението на мускула. Поставят се много ниски дози над горна и под долна устна. За да бъде ефектът от процедурите максимално добър се препоръчват комбинация от процедури.

За оптимални резултати консултацията с опитен дерматолог е препоръчителна. След нея ще можете да изберете най-подходящата за Вас процедура.

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.