дерматолог-венеролог

Вход за пациенти

Бръчки между веждите (Гневни бръчки)

В естетичната дерматология бръчките между веждите или така наречените “гневни бръчки” са вертикалните бръчки между веждите – като при някои това може да е само една отвесна бръчка, но при други – две и повече. Бръчките между веждите се образуват с течение на времето, в резултат на съкращаване на мускулите, които напрягаме, когато се мръщим, гневим или правим други изражения.

За щастие, бръчките между веждите, или линиите на гнева са един от проблемите, които най-лесно се коригират.

Бръчки между веждите

Ботокс

Малко количество ботулинов токсин, поставен по определена схема, може лесно да отпусне свръхактивните мускули (при инжектиране се повлияват три мускула, оформящи т.нар. "глабеларен комплекс" – Corrugator, Procerus и Depressor supercilii) и до около седмица -две да намали и изглади бръчките, като в резултат ще имате едно омекотено изражение.

Хиалуронови пълнители

Ако желаете незабавното изглаждане на линиите между веждите или се притеснявате да се подложите на процедура с Ботокс, можете да опитате запълването на тези бръчки с хиалуронови пълнители. След консултация със специалист, внимателно изберете продукта, с който ще се извършва процедурата, тъй като много лесно може да се получи свръхкорекция в тази зона. В този случай хиалуроновите пълнители поддържат бръчката отдолу, като по този начин тя е по-малко видима, но мускулът е все още активен, така че резултатът няма да е дълготраен, особено, когато лицето е в динамика – т.е. ще продължи да се движи.

Комбинация от ботокс и хиалуронов филър

Ако бръчките между веждите (гневните бръчки) са дълбоки и кожата Ви е плътна, тогава е уместна комбинацията от тези два продукта, които се допълват, и не само ще постигнат максимално добри резултати и постигнатият ефект ще се задължи по-дълго.  

За повече информация потърсете контакт с д-р Каляшева.