дерматолог-венеролог

Вход за пациенти

Съветите на специалиста след лятото

Изтеглете статията в PDF формат

Д-р Каляшева, гост на списание "ОК" - Септември 2014

Има няколко основни признака, които показват, че е настъпило фотоувреждане: нарушение в пигментацията, загрубяване, сухота и неравности по кожата, поява на нови бръчки. От нас зависи да изберем слънчев загар или млада и здрава кожа. За радост, днес естетичната медицина разполага с набор от процедури, които могат да компенсират негативните последствия от лятната отпуска върху кожата ни.

1. Мезотерапия - лице и тяло
Представлява повърхностно инжектиране в кожата на коктейл от различни витамини, минерали, аминокиселини,к олаген, хиалуронова киселина, често в комбинация.
Чрез процедурата мезотерапия, кожата се освежава се и се хидратира, подобряват се еластичността и тургора й, премахват се финни бръчки по лицето. С определени коктейли могат да се третират не само лице, но и корем, бедра, хълбоци, седалище, с цел намаляване на натрупванията на целулит и мазнини. Мезотерапията е почти безболезнен метод, който включва серия от микроинжекции, които доставят комбинация от много специфични и синергични продукти за кожата, с цел да се компенсират някои дефицити, причинени от процеса на стареене.

2. Тредлифтинг
Тредлифтингът е нов естетичен метод за уплътнение, укрепване и повдигане на отпуснати тъкани. Техниката уплътнява съединителната тъкан, моделира контурите на лицето и тялото, стимулира производството на колаген в кожата, активира възстановителните процеси, повишава микроциркулацията на кръвта, подобрява мускулния тонус. Ефектът продължава до 2 години.

3. Химичен пилинг
В зависимост от физикохимините свойства на агента, който се прилага, има три вида пилинг: повърхностен, среден и дълбок. Чрез повърхностния пилинг се цели отстраняване само на най-горния рогов слой на кожата. Чрез средния пилинг се достига ниво папиларна дерма,малко по-дълбоко. При дълбокия пилинг се прониква в дълбочина-дълбока дерма (дълбокия слой на кожата). След направените пилинги, финните бръчки се изглаждат, повърхностните дефекти се изчистват,пигментните петна изчезват. Кожата изглежда по-стегната и еластична. Периодът на възстановяване зависи от вида пилинг, който е приложен.

4.Oформяне на лицевия контур
Друга процедура, която можете да направите след завръщането си от лятната отпуска, е оформяне на контура на лицето. Представлява третиране на зоната на скулите, брадичката, страничните части на челото, с различни филъри за възстановяване на загубен обем, повдигане и създаване на симетрия на лицето.

За повече информация и лечение потърсете контакт с д-р Каляшева.